Gør julen lidt grønnere

Nyheder

Du kan være med til at gøre julen lidt grønnere ved at købe brugt i stedet for nyt. I genbrugsbutikkerne og nødhjælpsorganisationerne kan du finde en masse genbrugsjulegodter til hjemmet, juletræet og julebordet. Så er du med til at passe på miljøet, og du sparer ovenikøbet også penge.

Find julepynt i genbrugsbutikker

I genbrugsbutikker eller ved nødhjælpsorganisationer kan du finde en masse bæredygtig julepynt både til juletræet, hjemmet og bordpynten.

Køb mandelgave i genbrugsbutikker

Det koster mange penge at producere nye varer frem for at købe genbrug. Du kan være med til at spare på jordens ressourcer samt mindske CO2 udledning ved at købe den bæredygtige mandelgave i genbrug.

Køb gaver til pakkeleg i genbrugsbutikker

Vil du finde unikke pakkelegsgaver til juleaften eller julefrokosten? Gå på genbrugsopdagelse i genbrugsbutikkerne, og find sjove og grønne gaver til pakkeleg.

Sorter dit juleaffald

Når du sorterer dit juleaffald, er du med til at sørge for, at vi kan genanvende så meget af det som muligt.

  • Madrester fra julefrokost skal til Madaffald
  • Gavepapir og gavebånd skal til Restaffald
  • Stearinlys skal til Restaffald
  • Gran fra juletræ og dekorationer skal til Haveaffald
  • Fyrfadslys skal til Metal
  • Lyskæden kan du aflevere i din Miljøkasse

Undgå madspild

Madspild er en af de store syndere i udledning af CO2. Du kan undgå madspild ved at skifte de store buffettallerkner ud med mindre tallerkner og store madfade med mindre fade.

Lav bæredygtig gaveindpakning

I stedet for gavepapir kan du pakke din julegaver ind i genanvendelige materialer som tørklæder. Du kan også lave genbrugelige gaveæsker, hvor du fx pynter gamle skotøjsæsker eller pakke dine gaver ind i gamle aviser eller blade.