Mobil banner

Alle er velkomne til åbningen af Havnbjerg Vandværk

Nyheder

Den 6. juni inviterer SONFOR indenfor til den officielle åbning af det nye Havnbjerg Vandværk, en vigtig milepæl i ambitionerne om at levere rent vand i hanen til lokalsamfundet nu og i fremtiden. Åbningen markeres med officielle taler, rundvisninger og grillpølser. 

Det nye Havnbjerg Vandværk er et vigtigt skridt mod at sikre rent drikkevand til områdets beboere i mange generationer fremover. I designet af vandværket er høj forsyningssikkerhed og effektiv drift blevet prioriteret højt, samtidigt med at bæredygtig vandforsyning har været den store overskrift. Anlægget er nemlig en del af et samlet projekt, hvor SONFOR Vand bl.a. også har etableret vandboringer i den nyanlagte Oksbøl Skov. De nye boringer skal fremtidssikre drikkevandet på Nordals mod forurening med pesticider og andre fremmede stoffer, mens det nye vandværk skal løfte produktionen af vand, så den lever op til de krav, som både kunder, og SONFOR har i dag.

Ellen Trane Nørby, bestyrelsesformand for SONFOR, klipper snoren til det nye anlæg, og udtaler i forbindelse med åbningen:

Drikkevand er vores alles vigtigste fødevare i dagligdagen. Rent vand fra hanen er ikke en selvfølge. Det kræver at vi passer på vores grundvand. Det gør vi i SONFOR med vores nye Havnbjerg Vandværk og med anlæggelsen af Oksbøl skov sammen med en række andre aktører og en række andre initiativer. Vi er i Sønderborg Kommune så privilegeret, at vi har rent vand i hanen uden miljøfremmede stoffer. Sådan skal det også være i vores lokalsamfund i fremtiden, og derfor investerer vi i vores fælles vandbeskyttelse. Jeg håber at mange vil deltage i åbningen og har lyst til at høre mere om vores mange vand og miljøinitiativer.

Ellen Trane Nørby, bestyrelsesformand i SONFOR

Grønne ambitioner
SONFOR har en ambitiøs strategi for 2024-2034, der fokuserer på bæredygtighed og cirkularitet i forsyningskæden. Vandværket i Havnbjerg er et konkret eksempel på, hvordan ambitionerne omsættes til praksis. Vandværket er placeret ved siden af Oksbøl Skov, som SONFOR har bidraget til at plante for at beskytte grundvandet og sikre rent drikkevand til kommende generationer.

Havnbjerg Vandværk er en del af vores langsigtede plan om at skabe en CO2-neutral og cirkulær forsyningskæde. Ved at integrere moderne teknologi og bæredygtige løsninger i vores anlæg kan vi reducere vores klimaaftryk og bidrage til en grønnere hverdag

Susanne Vesten, Vandchef i SONFOR

Officiel åbning og rundvisning
På åbningsdagen d. 6. juni er lokale børnehaver og skoler inviteret til at deltage i rundvisning på vandværket fra 09.00-11.00. Her kan de lære om vigtigheden af rent drikkevand og bæredygtige forsyningsløsninger.

Alle interesserede er inviteret til at deltage i den officielle åbning fra 16.00 – 17.30. Her vil der være åbningstale fra SONFORs Bestyrelsesformand, Ellen Trane Nørby, rundvisning på det nye vandværk samt information om innovative og fremtidssikrede løsninger, der er implementeret på Havnbjerg Vandværk. Arrangementet byder også på grillpølser og sodavand til gæsterne og det vil også være muligt at smage råvand fra det nye vandværk.