Vi passer godt på kloakledningerne

Med strømpeforing kan vi sanere kloakledningerne - helt uden at grave

Strømpeforing er effektiv sanering

Når vi foretager strømpeforing, skaber vi kort fortalt en ny kloakledning inde i det gamle og ødelagte rør. Det betyder, at vi undgår at grave gaden op.

I stedet kan vi indføre en ‘strømpe’ af f.eks. polyester, filt eller glasfiber i de eksisterende kloakledninger. Strømpen har en indvendig ‘ballon’, som bliver pustet op, når strømpen er på plads. På den måde bliver strømpen presset helt ud mod den gamle kloakledning og formet, så den passer helt perfekt.

Når strømpen er hærdet, kan vi trække ballonen og det øvrige udstyr ud af kloakledningen. Nu er kloakledningen (næsten) så god som ny – og kan uden problemer fungere de næste 50-100 år.

Først er vi nødt til at højtryksspule kloakledningen …

For at vi kan gøre kloakledningerne klar til strømpeforingen, skal de højtrykspules først. Det kan betyde, at du vil opleve lugtgener, og der kan komme vand op gennem dit toilet, gulvafløb, håndvask eller badekar.

Sådan undgår du gener:

Hvis du på din grund har en brønd med adgang til kloakken (skelbrønd)– kan du sørge for at skabe udluftning i brønden, f.eks. ved at løfte dækslet, så der ikke kan opstå over- eller undertryk.

Husk afspærring, så du undgår ulykker.

Hvis din skelbrønd ikke er tilgængelig – skal du afdække dine afløb.

Sådan gør du:

  • Læg en gulvklud over toiletkummen, slå låget ned og stil noget tungt ovenpå, f.eks. en spand med vand eller nogle bøger.
  • Afdæk alle afløb (gulvafløb, håndvask, badekar, køkkenvask osv.) med en fugtig klud og stil noget tungt ovenpå.

Når vi er færdige med at højtryksspule, er det en rigtig god idé at efterfylde alle afløb med vand. Vandlåsene kan nemlig være tomme, og det kan skabe lugtgener.