Tilmeld dig sommertømning

Få tømt din beholder til restaffald hver uge - hele sommeren


Tilmeld dig sommertømning

Hvis du i sommermånederne er plaget af lugt fra din beholder til restaffald, kan du tilmelde dig vores sommertømning. Fra du tilmelder dig, kan der gå op til 10 hverdage før tilmeldingen er godkendt og du vil få tømt rest- og madaffald hver uge. 

Hvis du var tilmeldt sommertømning sidste år, er du automatisk tilmeldt ordningen igen i år.

Betalingen for sommertømning er en såkaldt ‘årstakst’ – det betyder, at taksten er den samme, uanset hvornår du tilmelder dig ordningen, dvs. hvor mange gange din restaffaldsbeholder nåede at blive tømt i sommerperioden.

Prisen for sommertømning fremgår i vores takstblad for restaffald og genbrug.

Inden du tilmelder dig

Inden du tilmelder dig, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om eller hvordan du har mulighed for at tilmelde dig – alt efter om du ejer din bolig eller et sommerhus, om du bor til leje eller i andelsbolig, eller om du er udlejer af en eller flere ejendomme:

Hvis du bor i eget hus, kan du uden problemer tilmelde dig sommertømning.

Når du en gang har tilmeldt dig, vil du i de efterfølgende år automatisk få tømt din restaffaldsbeholder hver uge i sommermånederne.

Betalingen for sommertømning bliver opkrævet på din regning fra Sønderborg Forsyning.

Hvis du bor til leje, skal du kontakte din udlejer, hvis du gerne vil have tømt din restaffaldsbeholder hver uge i sommermånederne.

Herefter kan din udlejer kontakte Sønderborg Forsyning og høre mere om mulighederne for sommertømning.

Hvis du bor i ejerlejlighed, er der som udgangspunkt to muligheder:

Hvis du har din egen beholder til restaffald og betaler for tømningen direkte til Sønderborg Forsyning, kan du uden problemer tilmelde dig sommertømning her på siden.

Hvis du deler genbrugs- og restaffaldsbeholdere med dine naboer, vil det typisk være ejerforeningen, der betaler samlet for tømningen. Derfor vil det også være din ejerforening, der skal rette henvendelse til Sønderborg Forsyning for at høre om muligheden at få tømt restaffaldsbeholderen hver uge i sommermånederne.

Hvis du bor i andelsbolig, kan du desværre ikke umiddelbart selv tilmelde dig sommertømning.

I andelsboliger er det nemlig typisk andelsforeningen, der samlet betaler for tømningen af restaffaldsbeholderne. Derfor vil det også være andelsforeningen, der skal tilmelde sig sommertømning.

Kontakt vores kundeservice på tlf.: 88 43 53 00, hvis du bor i andelsbolig og gerne vil tilmelde dig sommertømning.

Er du udlejer, kan der være flere scenarier:

Er du udlejer af en eller flere ejendomme eller lejligheder, kan du tilmelde hver enkelt ejendom her på siden. Vær opmærksom på, at du tilmelder sommertømning til alle de beholdere til restaffald, der er registreret på adressen.

Er du repræsentant for et boligselskab, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 88 43 53 00, hvis sommertømning er relevant for jer. Så finder vi en løsning, der passer til jeres behov.

Hvis du ejer et sommerhus i Sønderborg Kommune, kan du tilmelde dig ugetømning af beholderen til restaffald

Betalingen for sommertømning bliver opkrævet på din regning fra Sønderborg Forsyning.  Prisen er den samme, uanset hvor stor din restaffaldsbeholder er, og hvornår du tilmelder dig.

Afmelding

Hvis du ikke længere ønsker sommer­tøm­ning, så udfyld formularen på flg. side.

Se hvornår dine beholdere bliver tømt

Her kan du søge på din adresse og se, hvornår hver af dine tre beholdere bliver tømt.