Nu kan borgerne i Dyndved tilmelde sig fjernvarme

Fjernvarme

Projektforslaget om udvidelse af fjernvarme til Dyndved er blevet godkendt af Sønderborg Kommune, og vi er nu klar til at byde borgerne i Dyndved velkommen som nye fjernvarmekunder. Nu skal borgerne underskrive fjernvarmekontrakterne, så fjernvarmen kan komme til Dyndved.

I 2023 undersøgte vi mulighederne for at levere fjernvarme til Oksbøl, Broballe, Mjels, Stevning, Dyndved samt Elstrup på Nordals, og der var her stor opbakning fra Dyndved. Nu skal størstedelen af husstandene i Dyndved blot skrive under på den endelige fjernvarmekontrakt, så vi kan levere fjernvarme til området.

– Vi har fået godkendt projektforslaget af kommunen, og vi er i tæt dialog med vores kommende kunder i Dyndved. Når vi har indsamlet nok kontrakter, begynder vi at lave en konkret plan for udrulningen af fjernvarme. Vi vil løbende holde de berørte kunder opdateret, og de vil blive orienteret i god tid, udtaler Varmechef i SONFOR, Ingolf Nielsen.

Det er ikke kun afgørende for projektet, at der bliver underskrevet nok kontrakter, men det er også afgørende for den endelige fjernvarmepris i Dyndved. Jo flere der tilmelder sig, desto billigere bliver fjernvarmen nemlig. Så hvis du bor i Dyndved, er det en rigtig god idé at tage fat i din nabo så, så mange som muligt tilmelder sig.

En vigtig brik i den grønne omstilling

Hvis den grønne omstilling skal blive til virkelighed, er det altafgørende, at vi får udfaset de fossile brændstoffer til fordel for mere bæredygtige løsninger, og at vi gør os uafhængige af naturgas. Derfor er det altafgørende, at så mange som muligt tilslutter sig fjernvarme.

 – Vi har i SONFOR en stærk ambition om at bidrage til en grønnere hverdag for vores kunder samt kommunens mål om at være CO2-neutral i 2029. Her spiller fjernvarme sammen med sektorkobling en stor rolle, da vi har mulighed for at udvikle og fremtidssikre infrastrukturer. På den måde kan vi sørge for fuld udnyttelse af ressourcerne, hvor intet går til spilde, hvilket er til gavn for både lokalsamfund, klima og miljø – Udtaler SONFORs direktør, Christian Udby.

Nem, grøn og stabil varmeforsyning

Der er ifølge Ingolf Nielsen, der er Varmechef ved SONFOR mange grunde til at vælge fjernvarme:

Fjernvarmen er fortsat en af de mest grønne og stabile løsninger, der findes i forhold til naturgas og andre fossile brændstoffer. Prisen er også stabil og svinger ikke lige så meget som f.eks. naturgassen forklarer Ingolf Nielsen, og fortsætter

Derudover er fjernvarme en engangsinvestering, hvor vi står for al vedligehold og service, så kunderne skal ikke bekymre sig om uforudsete udgifter.

Tilmeld dig fjernvarme

Bor du i Dyndved, og vil du gerne have fjernvarme kan du indhente et tilbud eller en kontrakt på sonfor.dk/fjernvarme. Du kan også ringe til SONFORs kundeservice og høre nærmere på tlf. 88 43 53 00.