Energiklagenævnet har truffet afgørelse i klagerne over etableringstilladelsen til havmølleparken Lillebælt Syd.
Energiklagenævnet har besluttet at afvise klagerne, hvilket betyder at projektet kan fortsætte som planlagt. På tilsvarende vis har klageren over landdelen af projektet ikke fået medhold i Miljø- og Fødevareklagenævnet.
Det er vigtigt for begge projekters gennemførelse, at klagesagerne nu er overstået. Dermed tages et vigtigt skridt på vejen mod at sikre fremdrift i den grønne omstilling og arbejdet for Danmarks forsyningssikkerhed.

Vi står med et stærkt grønt projekt, der viser, at kommuner og andre aktører kan realisere ambitiøse klima- og energiprojekter og bidrage med produktion af grøn strøm, grøn omstilling og øget forsyningssikkerhed.
Ellen Trane Nørby, Bestyrelsesformand i SONFOR
Vi skal videre nu og inviterer dem, der har været imod, til at samarbejde om løsninger, hvor alle kan få lokalt ejerskab og glæde af vindmølleparken.
Ellen Trane Nørby, Bestyrelsesformand i SONFOR
NABOER KAN BLIVE MEDEJER
Køberetsordning giver naboer mulighed for at købe ejerandele og dermed blive medejer, hvis de bor i nærheden af det sted, hvor møllerne skal opstilles eller blot inden for samme kommune. For at købe andele skal du være over 18 år og være bopælsregistreret i CPR-registeret eller eje en fritidsbolig i en kommune, som har en kyststrækning, der ligger inden for 16 km fra opstillingsstedet. Det betyder, at borgerne i Sønderborg, Haderslev, Assens og Faaborg-Midtfyn kommuner får mulighed for at blive medejere af op til 20 pct. af Lillebælt Syd Vindmøllepark.
Samtidigt med at klagerne over Lillebælt Vind er blevet afvist, er klagerne for havvindmølleparken Jammerland Bugt også blevet afvist. Vores to medejere i Lillebælt Syd, European Energy og TotalEnergies, har udviklet havvindmølleparken Jammerland Bugt i samarbejde.