Indsamling af tekstilaffald

Bliv klædt på til at sortere dine tekstiler.

Nu kan du give dine hullede sokker nyt liv

En af de store syndere i overforbruget af naturens ressourcer er produktionen af tekstiler. Sammen kan vi sænke det forbrug ved at sende udtjente tekstiler til genanvendelse.

Hvorfor skal vi sortere tekstiler?

Tekstilproduktion koster mange ressourcer. Produktionen af en enkelt t-shirt bruger op mod 2700 liter vand og ved at genanvende udtjente tekstiler til nye tekstilprodukter kan vi nedsætte ressourceforbruget. Men kun, hvis vi sorterer vores tekstilaffald. Derfor er det vigtigt, at vi afleverer de ødelagte, plettede, iturevne tekstiler i TEKSTILAFFALD, så det kan blive genanvendt til nye produkter. På den måde er vi alle sammen med til at passe på både klima og miljø.

Sådan fungerer den nye ordning

D. 1. juli begyndte vi at indsamle tekstilaffald hjemme i husholdningerne, så de slidte tekstiler kan få nyt liv. De slidte tekstiler, der skal til TEKSTILAFFALD skal samles i de røde poser, som borgerne har modtaget af os.

Tøj og tekstiler der kan genbruges skal fortsat afleveres til genbrugsbutikker eller nødhjælpsorganisationer, så andre kan få glæde af dem.

De fyldte poser skal du aflevere i din beholder til Pap/Papir, og posen skal NED i beholderen.

Poserne er gratis og skal holde til hele året, men får du dem alle brugt, kan du købe nye poser på vores genbrugspladser for 15 kr. pr. rulle.

Husk, at du kan stadig afleverer alle slags tekstiler på genbrugspladsen. De røde poser må IKKE afleveres på genbrugspladsen. Her skal du aflevere dine tekstiler i klare poser.

Spørgsmål om den nye sortering

Hvor skal posen med tekstilaffald afleveres?

Når posen med tekstilaffald er fyldt, skal du binde en knude på posen og aflevere den i din genbrugsbeholder til papir/pap.

Hvad må komme i tekstilaffald?

I tekstilaffald må der komme tøj og tekstiler, som ikke er egnet til genbrug, fx ødelagt, hullet eller plettet tøj. Det kan også være en enlig sok, udtjente underbukser eller ødelagte strømpebukser.

Hvor mange poser får jeg?

Du får en pakke med 10 poser i alt. Poserne er gratis og skal holde til et helt år. Hvis du gerne vil have flere poser, kan du købe flere ude på genbrugspladserne til 15 kr. pr. pakke med 10 poser.