Vand i verdensklasse

Drikkevand i verdensklasse og fri for PFAS

Vi passer godt på dit drikkevand

I SONFOR er vores vand i verdensklasse og fri for PFAS. Vi holder hele tiden øje med kvaliteten af dit drikkevand, så du ikke behøver at bekymre dig om miljøfremmede stoffer i dit drikkevand. Vi foretager ikke blot alle de lovpligtige vandanalyser, men også månedlige ekstratests af vandets kvalitet.

Udover at holde øje med og analysere kvaliteten af vores grundvand, arbejder vi også på at sikre grundvandet til fremtidige generationer. Det gør vi blandt andet ved at plante skove i udsatte områder og bygge vandværker med den nyeste og mest bæredygtige teknologi.

Analyser fra vores vandværker

Vi leverer drikkevand til Sønderborg, Augustenborg, Gråsten, Nordborg og Havnbjerg, og hvert år foretager vi en lang række analyser af vores drikkevand.

Vi udtager analyser fra både boringer, vandværker og taphaner hos vores kunder. Vi tester i flere omgange for indhold af bakterier, naturlige stoffer, vandbehandlingsparametre, metaller og en lang række miljøfremmede stoffer – herunder 44 pesticider. På den måde sikrer vi, at du altid trygt kan drikke vandet fra vores vandværker.

Se flere vandanalyser

Du kan se samtlige danske vandanalyser på GEUS’ hjemmeside.

GEUS er en forsknings- og rådgivningsinstitution i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der udfører undersøgelser, forskning, rådgivning og kortlægning i primært Danmark og Grønland.

Vandværker i Sønderborg Kommune

Er du i tvivl om, du får drikkevand fra et af Sønderborg Forsynings vandværker, kan du på kortet nedenfor se, hvilke områder vi forsyner.

De resterende områder får vand fra private vandværker.


Se liste over de private vandværker.