brugt tekstil

Slidte tekstiler

I dit
hjem
På genbrugs-pladsen

Slidte tekstiler

Hvor skal det hen?

Du må meget gerne aflevere dine slidte lagner, hullede strømper eller forvaskede bluser på genbrugspladsen i containeren til Tekstiler – bare de er rene og pakket i poser.

Selvom ingen længere kan bruge de slidte tekstiler som tøj, kan tekstilfibrene nemlig stadig bruges, og kludene bliver brugt i fremstillingen af nye tekstiler.

Nu kan du også sortere dine slidte/ødelagte tekstiler derhjemme. D. 1. juli 2023 indførte vi sortering af tekstilaffald i hjemmet, og hver husholdning har modtaget en pakke med 10 poser. Disse poser skal du bruge til at indsamle dine slidte tekstiler, og når posen er fuld, skal du binde enderne sammen og aflevere det øverst i din beholder til papir/pap/tekstilaffald.

OBS: Det er vigtigt, posen ikke er lukket helt, og der kan komme luft ind til den. Vi skal nemlig presse luften ud af poserne, når vi har indsamlet dem med tekstilaffald.


Hvad sker der med affaldet?

Indholdet af poserne i containeren til Tekstiler bliver først sorteret af personalet i vores genbrugsbutikker. Slidte tekstiler bliver sendt til Tyskland, hvor det bliver genbrugt til bl.a. tæpper og klude samt i fremstillingen af nye tekstiler.


Featured Image

Sorteres til

I dit hjem
På genbrugspladsen