Havnbjerg Vandværk

Sammen om_rent drikkevand

Rent drikkevand til Nordals

Rent drikkevand er vores allervigtigste fødevare. Derfor er vi stolte af åbningen af vores helt nye vandværk i Havnbjerg med den nyeste teknologi. Vandværket fremstår med rustfri ståltanke, solceller på taget og batterier der sikrer, at vores kunder ikke mærker til, hvis strømmen går.

Havnbjerg vandværk skal ikke kun levere rent drikkevand, der er fri for pesticider til borgerne på Nordals, men også til det nye Nordborg Ferieresort.

Første spadestik til det nye vandværk i Havnbjerg blev foretaget i april 2022 og vil blive taget i brug i 2024.

Havnbjerg Vandværk

Kapaciteten af det nye vandværk bliver 550.000 kubikmeter pr. år, og det er samme kapacitet som de to gamle vandværker i Nordborg og Havnbjerg tilsammen. Forbruget har i mange år ligget på cirka 330.000 kubikmeter, men når det nye ferieresort er fuldt udbygget, vil resortets vandforbrug være cirka 160.000 kubikmeter. Derudover har vi en aftale om nødforsyning af Danfoss, som har sit eget vandværk.

Vandværket bliver bygget på det skrånende, grønne område ved Havnbjergvej/Bøgevej, hvor der for år tilbage var en kolonihaveforening. Taget vil blive beklædt med mos, og der er solceller, som skal producere grøn strøm til vandværket.

Det nuværende vandværk i Nordborg bliver revet ned, og vi vil lave området om til et regnvandsbassin, der skal være med til at sikre området for oversvømmelser og skader i forbindelse med kraftigt regnvejr og skybrud. Rundt om regnvandsbassinet vil vi så forskellige engblandinger, og derved øge biodiversiteten.

Fakta om Havnbjerg Vandværk:

  • Vandværket bliver lavet med rustfri ståltanke, solceller og mos på taget og med understøttende batterier, hvis strømmen går
  • Solcellerne på taget skal producere grøn strøm til vandværket
  • Kapaciteten vil være på 550.000 kubikmeter pr. år
  • Vandværket skal forsyne det nye ferieresort i Nordborg
  • Vandværket vil blive placeret ved Havnbjergvej/Bøgevej

Oksbøl Skov og Havnbjerg Vandværk