Mobil banner

Lad os handle sammen på Klimahandledagen

Genbrug

Torsdag den 25. april 2024 handler vi til Danmarks nationale klimahandledag.

D. 25. april markeres Danmarks nationale Klimahandledag, hvor vi alle sammen kan tage del i at skabe en mere bæredygtig fremtid. Dagen er for alle danskere, der ønsker at gøre noget konkret for klimaet. Hver enkelt genbrugshandling, stor som lille nytter.

I år har flere organisationer, foreninger og virksomheder planlagt forskellige aktiviteter for at markere dagen. Vi er stolte over at være en del af dette, og vi inviterer dig til at besøge vores genbrugsbutik på Nørrekobbel, hvor vi har planlagt et spændende pop-up event fra klokken 12.00-16.00.

Rikke vil være til stede for at guide dig med tips og tricks til upcycling og kreativ genanvendelse af genbrugsmateriale. Hun er ekspert i at give nyt liv til gamle ting og vil inspirere dig til at tænke kreativt.

Her er et par eksempler på, hvad Rikke kan hjælpe dig med:

  • Forvandl dit gamle sengetøj til trendy muleposer.
  • Opdag kreative måder at genbruge dine syltetøjsglas på.
  • Omdan dine gamle stearinlysrester til smukke, nye lys.
  • Få hjælp til at reparere dit tøj og forlænge dets levetid.

Besøg os på Nørrekobbel og lad os sammen gøre en forskel på Klimahandledagen ved at tage konkrete skridt mod en mere bæredygtig fremtid!

Hvad kan jeg selv gøre?
  • Køb genbrug i stedet for nyt
  • Giv nyt liv til dit gamle sengetøj som muleposer, gaveposer, poser til madpakken
  • Bygge kvashegn i haven for mere biodiversitet.
  • Arrangér en værktøjsbytteordning med dine naboer for at fremme genbrug.

Hvorfor en klimahandledag?

Det korte svar er, for at give alle danskere en anledning til at handle for klimaet. Undersøgelser viser, at danskerne selv er klar til at gå i gang, og de er klar på handling fra politikere og virksomheder, men at mange har svært ved at se, hvad de kan gøre, og om det overhovedet nytter. Spørger man forskerne, er de ikke i tvivl: Ifølge CONCITO skal vi have halveret udledninger, som kommer fra vores eget forbrug af ting, som fx mad, tøj og energi inden 2030.  

Missionen er derfor at få en national samtale i gang om, hvad der skal til for at skabe et klimavenligt samfund, så vi sammen kan træffe de vanskelige valg omkring det gode liv anno 2024 – som forbrugere, kollegaer, virksomhedsejere, politikere, forældre osv.

Deltag eller tilmeld dig ved et af de mange åbne arrangementer til klimahandledagen her: Danmarks nationale Klimahandledag

Læs mere om SONFORs grønne projekter her.