Nu bliver det nemmere for dig at sortere

Genbrug

Borgerne i Guderup og omegn kan snart se frem til at kunne sortere deres affald på flere tidspunkter af døgnet. Fra d. 3. oktober bliver Guderup Genbrugsplads en del af Genbrugplus, tidligere kendt som Adgang365.

Det skal være nemmere for vores kunder at sortere og komme af med affaldet.

I september 2023 skiftede Adgang365 navn til Genbrugplus, men ordningen er stadig den samme for dem, der vil besøge vores genbrugspladser uden for bemandet åbningstid.

Ved at udvide åbningstiderne på genbrugspladserne i Sønderborg Kommune har borgerne mulighed for at komme af med deres affald samt sortere på flere tidspunkter af døgnet, hvilket både er godt for borgerne og miljøet:

”Det gør det ikke kun lettere for vores kunder at komme af med deres affald. Det gør det også lettere for dem at sortere deres affald, hvilket gør, at vi har mulighed for at genanvende så mange af materialerne som muligt.”

Stinne Stokkebo, Forretningschef ved SONFOR

De udvidet åbningstider betyder, at borgerne i Guderup og omegn kan komme på genbrugspladsen i Guderup fra kl. 07:00 – 22:00 med Genbrugplus. Det betyder også, at de generelle åbningstider ændrer sig, og der vil være færre dage med bemanding på genbrugspladsen.

Du kan se de nye åbningstider her.

Alle genbrugspladser skal have Genbrugplus

I dag er der 19.000 tilmeldte til Genbrugplus, så det svarer til næsten hver 3. voksen indbygger i Sønderborg Kommune. Er du allerede tilmeldt Genbrugplus, får du automatisk adgang til Guderup Genbrugsplads udvidet åbningstider fra den 3. oktober.

I dag er genbrugspladserne i Glansager, Vesterlund, Skodsbøl, Gråsten, Skovby og Sundeved medlem, og flere genbrugspladser med Genbrugplus er på vej. Planen er, at alle vores genbrugspladser på sigt skal være medlem af Genbrugplus.