Nu kan dine hullede klude også få nyt liv

Affald

Fra den 1. juli begynder vi at indsamle tekstilaffald fra husstande.

I Sønderborg Kommune sorterer vi som aldrig før, og nu har vi mulighed for at sortere endnu mere. Vi er nemlig klar til at indsamle tekstilaffald, så det kan blive genanvendt i nye tekstilprodukter. Tekstilaffald er de tekstiler, som ikke kan afleveres til genbrug.

De udtjente klude eller hullede sokker ender ofte i skraldespanden med restaffald, hvorfra det køres til forbrænding i stedet for at blive genanvendt. Nu kan også vores hullede tøj og tekstiler få nyt liv.

Brugbart tøj skal stadig til genbrug

Det er dog ikke alle tekstiler, der skal afleveres til tekstilaffald. Rigtig mange tekstiler kan nemlig genbruges, og så er det ikke affald.

Tekstilaffald er udelukkende udtjente eller ødelagte tekstiler, som du ikke kan give videre, sælge eller afleveres hos genbrugsbutikkerne.

Indsamling i røde poser

Kunderne har i forbindelse med den nye affaldsindsamling modtaget en pakke med røde poser med posten, som de skal indsamle deres tekstilaffald i.

Når en pose er fyldt op, skal de fire ender på posen bindes sammen, så der stadig kan komme luft ind i posen. Posen lægges øverst i genbrugsbeholderen til Pap/papir, og så tager skraldemændene dem med, når de tømmer beholderen. Der kommer ikke en særskilt beholder til tekstilaffald.

Tekstilaffald er udelukkende udtjente eller ødelagte tekstiler, som du ikke kan give videre, sælge eller afleveres hos genbrugsbutikkerne.

Thomas Wind, Afdelingsleder, Affald i SONFOR.

Billedtekst

Fakta: Sådan sorterer du dit tøj og tekstiler

Dette skal til Tekstilaffald:

  • Ødelagt, hullet, plettet tøj og tekstil
  • Udtjent undertøj, strømper, sportstøj, badetøj, klude, håndklæder, gardiner, tæpper, viskestykker
  • Stofrester

Tøjet og tekstilerne må ikke have pletter af maling, sprit, olie eller lignende, da disse materialer indeholder kemikalier, som ikke kan bruges til genanvendelse.

Dette skal til Restaffald:

  • Vådt, fugtigt eller jordslået tøj eller tekstiler.
  • Tøj og tekstiler med rester af maling, olie, sprit eller lignende.

Dette skal til Genbrug:

  • Tøj eller tekstiler, der stadig kan bruges af andre

Du kan læse mere om indsamling her.