Din nemme vej til fjernvarme

Sådan foregår processen fra tilmelding, til du har fjernvarme i radiatoren.

De næste skridt mod stabil fjernvarme

At underskrive kontrakt med os er dit første skridt mod stabil fjernvarme fra vores CO2 neutrale halmværk. Derefter begynder selve processen fra tilmelding til tilslutningen.

Der er flere ting, der er værd at vide, inden du skifter til fjernvarme i forbindelse med at få vand på rørene, trykprøvning af anlæg og afmelding af gas.

5 nemme trin – og så har du fjernvarme

Sådan foregår processen fra tilmelding til du har fjernvarme i radiatoren.

Du underskriver en kontrakt med os

Du kan bestille et uforpligtende tilbud allerede i dag ved at kontakte os, og når du returnerer den underskrevne kontrakt, er du tilmeldt fjernvarme.

Vi begynder at grave på din vej

Du og dine naboer modtager et brev fra os 2-3 uger inden. Der kan godt gå nogle måneder fra, du underskriver en kontrakt, til at vi graver i dit område. Se tidsplanen for, hvornår vi kommer til din vej.

Du får besøg af vores tekniker

Han undersøger dine tilslutningsmuligheder og finder ud af, hvor der skal graves stikledning på din grund. Hvis han får brug for at komme indenfor, kontakter vi dig inden. Du får besked om, hvornår vi planlægger at grave på din grund.

Du får gravet fjernvarmerør ned på din grund fra skel til hus

Vi graver ledninger ned fra skel og frem til dit hus, hvor vi placerer en boks uden på væggen. Når vi er færdige med gravearbejdet på din grund, afleverer vi selvfølgelig din grund i samme stand, som før vi begyndte. Som en del af arbejdet tester vi, at der er gennemløb af vand til dit hus. Når vi har testet, lukker vi for ventilerne, indtil den indvendige installation er færdig. Du behøver ikke være hjemme.

Du får besøg af en VVS-er

Han skal installere din nye fjernvarmeunit og afinstallere din gamle varmekilde. Vi sørger for, at du bliver kontaktet af VVS-installatøren, så I kan aftale en dag, som passer dig. VVS-arbejdet tager kun én dag, hvor du er uden varme. Bagefter er du tilsluttet fjernvarmen, og vi er glade for at byde dig velkommen som kunde.

Få et uforpligtende tilbud

Er du interesseret i at høre mere om fjernvarmen eller at få et uforpligtende tilbud på tilslutning af fjernvarme på din adresse kan du kontakte os via nedestående formular.

Vi ringer dig op til en snak hurtigst muligt.

Når du skifter til fjernvarme

Der er flere ting, der er værd at vide, inden du skifter til fjernvarme.

Når der kommer vand på rørene:

Når der er vand på rørene, skal du kontakte din lokale VVS-installatør, for at lave en aftale om installation af fjernvarme.
Hvis du ønsker vores hjælp til at kontakte en VVS’er, kan du ringe til vores koordinator Jonny Andersen på tlf. 60 40 54 52.

Trykprøvning af anlæg:

Når du skifter til fjernvarme, kan det ske, at du skal have trykprøvet dit anlæg. Hvis det er tilfældet, opfordrer vi dig til at kontakte dit forsikringsselskab, og høre
om de dækker evt. rørskade ved en kontrolleret trykprøvning af din varmeinstallation.

Afkobling af gas:

Hvis der er penge i Evidas afkoblingspulje, får du automatisk gratis afkobling.

Hvis Evidas afkoblingspulje er tom, skal du forholde dig til følgende:

  • Hvis du har underskrevet kontrakt i 2022 eller tidligere, skal du ved opsigelse af Evida acceptere et afkoblingsbidrag på 10.125 kr. Dette beløb er inkluderet i din kontrakt. Du skal acceptere beløbet, men du vil ikke modtage nogen regning på beløbet. Det bliver betalt af SONFOR. Skriv, at du overgår til fjernvarme.
  • Hvis du har underskrevet kontrakt i 2023, er evt. udgift til afkobling af gas ikke indeholdt i din kontrakt.

Når du skifter til fjernvarme, skal du altid huske at opsige Evida. Nogle husstande har flere gasleverandører, og hvis dette er tilfældet ved dig, skal du huske at opsige både ved Evida og anden gasleverandør.


Ved spørgsmål, kontakt venligst SONFOR kundeservice på 88 43 53 00.