Affaldssortering i sommerhus

Lær mere om affaldsløsning i sommerhus

Sådan sorterer du affaldet i sommerhus

Der bliver også sorteret og indsamlet affald i sommerhusområderne. Her kan du læse mere om, hvordan du skal sorterer dit affald, når du er i sommerhus.

Ved sommerhuset

Hvis dit sommerhus ligger i et sommerhusområde, kan du aflevere dit madaffald og dit restaffald i beholdere ved huset – og farligt affald i sommerhusets Miljøkasse.

Genanvendelige materialer kan du aflevere ved genbrugsøerne, der ligger centralt placeret i dit område.

Ved genbrugsøerne

Hvert sommerhusområde har en eller flere “genbrugsøer”, hvor du kan aflevere glas, metal, papir/pap samt plastik og mad- & drikkekartoner. 

Materialerne skal være tomme, når du afleverer dem – men de behøver ikke være rene. 

Her finder du genbrugsøerne i dit sommerhusområde

Klik på dit område og se, hvor du kan aflevere glas, metal, pap/papir, plastik samt mad- og drikkekartoner tæt på dit sommerhus.

Kortet er lige til at printe ud og hænge op på køleskabet eller opslagstavlen – så kan dine gæster også finde vej.

Udlejer du dit sommerhus?

Hvis du udlejer dit sommerhus, er det en rigtig god idé at gøre det nemt for dine lejere at sortere affaldet:

  • Sørg for, at sorteringsvejningen er tilgængelig, f.eks. i en velkomstmappe, på køleskabet eller en opslagstavle
  • Stil den grønne spand til madaffald ved siden af den indendørs skraldespand – så er det nemt at sortere madaffaldet fra restaffaldet
  • Brug sorteringsklistermærkerne, f.eks. på kasser, så det er nemt at samle og opbevare glas, metal, papir/pap, plastik og drikkekartoner
  • Hæng kortet, der viser, hvor lejerne kan finde den nærmeste genbrugsø, op – du finder flere kort ovenfor
  • Opbevar den røde miljøkasse til farligt affald et sted, hvor lejerne kan finde den

Servicetømning for Sommerhuse

– en frivillig tilvalgsordning, der sikrer tømning af din beholder til mad- og restaffald

Hvis du er bekymret for, at dine lejere ikke sorterer madaffaldet korrekt, så skraldemanden ikke må tømme beholderen, kan du tilmelde dig ordningen “Servicetømning for Sommerhus”.

Normalt må skraldemanden ikke tømme beholderen, hvis der er restaffald i rummet til madaffald. I stedet lader han beholderen stå og indrapporterer fejlsorteringen til os. Vi skal nu kontakte dig pr. brev, informere dig om fejlsorteringen og bede dig sørge for, at restaffaldet bliver fjernet. Herefter kan du mod gebyr på 250 kr. inkl moms bestille en ekstra tømning, eller du kan vente til den næste ordinære tømning.

Alt det tager desværre tid – og måske står der nye gæster på spring, der ikke har noget sted at aflevere affaldet, fordi beholderen er fuld.

Når du tilmelder dig Servicetømning for Sommerhuse fraskriver du dig retten til først at blive varslet, hvis sommerhusets beholder til mad- og restaffald er tydelig fejlsorteret. Samtidigt giver du dit samtykke til, at skraldemanden med det samme og mod et gebyr på 70 kr. inkl. moms kan tømme den fejlsorterede beholder som restaffald. På den måde bliver beholderen tømt straks. Du får besked fra os, hvis det har været nødvendigt at foretage en servicetømning, og senere modtager du en opkrævning på gebyret på 70 kr.

Det koster ikke noget at være tilmeldt Servicetømning for Sommerhuse – men ordningen gælder kun for servicetømning af fejlsorterede beholdere til rest- og madaffald og kun, hvis fejlsorteringen ikke skyldes, at der er afleveret farligt affald i beholderen. Servicetømningen gælder heller ikke, hvis beholderen bare er overfyldt.

Tilmeld dig Servicetømning for Sommerhuse

"*" indikerer påkrævede felter

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Har du spørgsmål? Find svaret her

Det med småt…

Indsamlingen af affald i sommerhusområderne følger Sønderborg Kommunes regulativ for husholdningsaffald, som du kan finde her.