Se vores seneste vandanalyser

Vi foretager ikke bare alle de lovpligtige vandanalyser - vi udfører også hver eneste måned ekstra test af drikkevandets kvalitet

Vi passer – rigtigt – godt på dit drikkevand


I Sønderborg Forsyning leverer vi drikkevand til Sønderborg, Augustenborg, Gråsten, Nordborg og Havnbjerg. I 2018 foretog vi i alt 120 analyser – herunder både den lovpligtige kontrol og ekstraordinære test af vores drikkevand.

I den lovpligtige kontrol indgår analyser fra både boringer, vandværker og taphaner hos vores kunder. Vi tester i flere omgange for indhold af bakterier, naturlige stoffer, vandbehandlingsparametre, metaller og en lang række miljøfremmede stoffer – herunder 44 pesticider. 

Udover den lovpligtige kontrol tester vi hver måned drikkevandet fra vores seks vandværker for bakterier og stoffer, der straks vil afsløre fejl i vores behandling af drikkevandet.

På den måde sikrer vi, at du altid trygt kan drikke vandet fra vores vandværker.

 

Antallet af stoffer varierer – men samlet set indgår der i alt 60 forskellige analyser i den lovpligtige kontrol.

Her finder du resultaterne fra de seneste lovpligtige kontroller

En til tre gange om året tester vi for samtlige lovpligtige stoffer, og derudover udfører vi løbende kontroller, hvor ikke alle stoffer indgår.

Herunder kan du se de seneste kontroller med ‘fuldt program’:

Sønderborg

Nordborg

Havnbjerg

Gråsten

Det sker, at der pludselig opstår særligt fokus på et pesticid, Miljøstyrelsen ikke tidligere har været opmærksomme på.

Så snart det sker, påbegynder vi ekstraordinære analyser for at sikre, at vores drikkevand ikke er berørt.

Analyserne bliver indsendt til særlige eksterne laboratorier, og det kan derfor tage et stykke tid, før vi for endeligt svar på prøverne. Så snart vi har fået svar, kan du se de ekstraordinære analyser på vores hjemmeside.

Senest har vi i maj 2019 testet for pesticidet Chlorothalonil-amidsulfonsyre (CTA) – uden at finde spor af det i vores drikkevand

Vandværker i Sønderborg Kommune

Er du i tvivl om, du får drikkevand fra et af Søndebrorg Forsynings vandværker, kan du på kortet nedenfor se, hvilke områder vi forsyner.

De resterende områder får vand fra private vandværker.
Se liste over de private vandværker.

Flere vandanalyser

Du kan se samtlige danske vandanalyser på GEUS’ hjemmeside.

GEUS er en forsknings- og rådgivningsinstitution i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der udfører undersøgelser, forskning, rådgivning og kortlægning i primært Danmark og Grønland.