Se vores seneste vandanalyser

Der er ikke fundet DMS, desphenyl-chloridazon eller 1,2,4-triazol i vores drikkevand

Vi passer godt på dit drikkevand


I Sønderborg Forsyning leverer vi drikkevand til Sønderborg, Augustenborg, Gråsten, Nordborg og Havnbjerg – og vi foretager løbende analyser fra alle vores boringer.

Du kan se samtlige danske vandanalyser på GEUS’ hjemmeside.

GEUS er en forsknings- og rådgivningsinstitution i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der udfører undersøgelser, forskning, rådgivning og kortlægning i primært Danmark og Grønland.

Ekstraordinære vandanalyser

Der er ikke fundet hverken desphenyl-chloridazon, 1,2,4-triazol eller N,N-Dimthylsulfamid i drikkevandet fra Sønderborg Forsyning.

Desphenyl-chloridazon, 1,2,4-triazol og N,N-Dimthylsulfamid er for nylig fundet andre steder i landet og er derfor netop blevet tilføjet den lovpligtige kontrolpakke. Kontrolpakken angiver, hvilke sprøjtegifte vi og alle andre vandværker skal screene drikkevandet for.

Udover lovkravene valgte vi i Sønderborg Forsyning den 9. august 2018 at foretage en screening for yderligere 24 udvalgte sprøjtegifte, men vi har heller ikke fundet nogle af disse sprøjtegifte i vores drikkevand. 

Vi følger udviklingen meget nøje og screener drikkevandet igen, hvis der opstår tvivl om nye sprøjtegifte.

Desphenyl-chloridazon er et nedbrydningsprodukt af chloridazon, som blev anvendt i perioden 1964-1996 til behandling af roer, rødbeder og løg i landbrug og gartnerier.

Chloridazon er nu forbudt, men fordi grundvandet i gennemsnit er ca. 50 år gammelt, kan stoffet stadig optræde i grundvandet.

Vandværker i Sønderborg Kommune

Er du i tvivl om, du får drikkevand fra et af Søndebrorg Forsynings vandværker, kan du på kortet nedenfor se, hvilke områder vi forsyner.

De resterende områder får vand fra private vandværker.
Se liste over de private vandværker.