Hvis dit toilet er stoppet

Få råd og hjælp til, hvad du kan gøre, hvis toilettet er stoppet

Når du ikke kan skylle ud

Hvis vandet i dit toilet ikke forsvinder – eller kun forsvinder meget langsomt – kan toilettet være stoppet.

Der er absolut ingen grund til at finde kemikalierne frem. Faktisk er kemikalier som f.eks. afløbsrens eler klorin slet ikke egnet til opgaven, og i værste fald kan de skade miljøet.

Derimod er der flere andre – og langt mere miljøvenlige – ting, du selv kan gøre:

Stopper dit toilet ofte til?
Få råd til, hvordan du undgår dine afløbs værste fjender

Fjern evt. toiletpair
Har toilettet lige været i brug, kan du prøve at vente et par minutter og så trække ud igen. Det kan give vandet tid til at opløse evt. toiletpapir.

Er selve kummen fuld af toiletpapir, kan det være en god idé at tage gummihandskerne på og fjerne papiret først ved at løfte det ud af kummen.

Hæld en spand vand i toilettet
Hjælper det ikke at skylle en ekstra gang eller fjerne toiletpapiret, kan du prøve at hælde en spand vand i toilettet. Hæld vandet i på én gang, så presset fra vandet kan presse en evt. prop ud af systemet.

Frem med svupperen
Kan du heller ikke få vandet til at forsvinde på denne måde, kan du prøve med svupperen. Sæt svupperen ned i toiletkummen, så der er lukket helt tæt for vand og luft, og pump kraftigt et par gange. Det kan være en god idé at prøve igen efter et par minutter.

Hvis det ikke hjælper

Har du selv forsøgt at fjerne tilstoppelsen uden resultat, kan du undersøge din skelbrønd. Skelbrønden er en mindre brønd, der placeret på din grund et par meter fra skel, og giver dig adgang til din del af kloaksystemet.

Hvis du løfter dækslet til din skelbrønd, kan du hurtigt fastslå, om det er dig eller os i  Sønderborg Forsyning, der kan løse problemet: 

  1. Hvis din skelbrønd er tom, kan problemerne skyldes, at din del af kloakken er stoppet til længere ned i systemet. I så fald er det en god idé at en autoriseret kloakmester for at få hjælp og vejledning.
  2. Hvis din skelbrønd er fuld af vand, er problemet sandsynligvis opstået i vores del af kloaksystemet. Du skal derfor kontakte vores døgnvagt på tlf.: 88 43 53 00.