Tilmeld dig sommertømning – og få tømt restaffaldsbeholderen hver uge

Hvis du i sommermånederne er plaget af lugt fra din beholder til restaffald, kan du tilmelde dig sommertømning:

Betalingen for at få beholderen til restaffald hvere uge, hele sommeren, var i 2018 på 312,50 kr.

Tilmeldingen til sommertømning i 2019 åbner snart – og hvis du blev tilmeldt sommertømning i 2018, er du autoamtisk tilmeldt. 

Inden du tilmelder dig, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om eller hvordan du har mulighed for at tilmelde dig – alt efter om du ejer din bolig eller et sommerhus, om du bor til leje eller i andelsbolig, eller om du er udlejer af en eller flere ejendomme:
Jeg bor i eget hus

Hvis du bor i eget hus, kan du uden problemer tilmelde dig sommertømning, og når du først har tilmeldt dig, er du automatisk tilmeldt ordningen næste år.

Betalingen for sommertømning bliver opkrævet på din regning fra Sønderborg Forsyning. I 2018 var taksten for sommertømning 312,50 kr.

Jeg bor til leje
Hvis du bor til leje, skal du kontakte din udlejer, hvis du gerne vil have tømt din restaffaldsbeholder hver uge i sommermånederne.

Herefter kan din udlejer kontakte Sønderborg Forsyning og høre mere om mulighederne for sommertømning.

Jeg bor i ejerlejlighed
Hvis du bor i ejerlejlighed, er der som udgangspunkt to muligheder:

Hvis du har din egen beholder til restaffald og betaler for tømningen direkte til Sønderborg Forsyning, kan du uden problemer tilmelde dig sommertømning her på siden.

Hvis du deler genbrugs- og restaffaldsbeholdere med dine naboer, vil det typisk være ejerforeningen, der betaler samlet for tømningen. Derfor vil det også være din ejerforening, der skal rette henvendelse til os for at høre om muligheden at få tømt restaffaldsbeholderen hver uge i sommermånederne.

Jeg bor i andelsbolig
Hvis du bor i andelsbolig, kan du desværre ikke umiddelbart selv tilmelde dig sommertømning.

I andelsboliger er det nemlig typisk andelsforeningen, der samlet betaler for tømningen af restaffaldsbeholderne. Derfor vil det også være andelsforeningen, der skal tilmelde sig sommertømning.

Kontakt vores kundeservice på tlf.: 88 43 53 00, hvis du bor i andelsbolig og gerne vil tilmelde dig sommertømning.

Jeg er udlejer
Er du udlejer, kan der være flere scenarier:

Er du udlejer af en eller flere ejendomme eller lejligheder, kan du tilmelde hver enkelt ejendom. Vær opmærksom på, at du tilmelder sommertømning til alle de beholdere til restaffald, der er registreret på adressen.

Er du repræsentant for et boligselskab, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 8843 5300, hvis sommertømning er relevant for jer. Så finder vi en løsning, der passer til jeres behov.

Jeg har et sommerhus

Hvis du ejer et sommerhus i Sønderborg Kommune, kan du tilmelde dig ugetømning af beholderen til restaffald i sommerperioden.

Betalingen for sommertømning bliver opkrævet på din regning fra Sønderborg Forsyning. I 2018 var taksten for sommertømning 312,50 kr. Prisen er den samme, uanset hvor stor din restaffaldsbeholder er, og hvornår du tilmelder dig.

Hvis du tidligere har været tilmeldt sommertømning i dit sommerhus, er du stadig tilmeldt – blot vil du opleve, at det nu bliver væsentligt billigere at få restaffaldsbeholderen tømt hver uge.

Sommertømning er naturligvis kun et tilbud – hvis du ikke ønsker at få restaffaldsbeholderen tømt hver uge, behøver du ikke foretage dig noget som helst. Så vil du som sædvanlig få tømt beholderen hver 14. dag.

Betalingen for sommertømning er en såkaldt ‘årstakst’. Det betyder, at taksten er den samme, uanset hvornår på året du tilmelder dig sommertømning, og hvor mange gange din beholder når at blive tømt i løbet af sommeren

Taksten for sommertømning fremgår af Sønderborg Forsynings takstbladet.