Tilmeld dig sommertømning

Få tømt din beholder til restaffald hver uge - hele sommeren

Sommertømning

Hvis du i sommermånederne er plaget af lugt fra din beholder til restaffald, kan du tilmelde dig vores sommertømning. 

Få tømt din beholder til restaffald hver uge - hele sommeren

I 2020 kan du få hentet restaffald fra uge 25 til og med uge 37 (fra. 15. juni til 11. september).

HUSK: Hvis du var tilmeldt sommertømning i 2019, er du automatisk tilmeldt ordningen igen i år.

Betalingen for sommertømning er en såkaldt ‘årstakst’ – det betyder, at taksten er den samme, uanset hvornår du tilmelder dig ordningen, dvs. hvor mange gange din restaffaldsbeholder nåede at blive tømt i sommerperioden.

Alt efter, hvor stor din beholder er, er prisen for sommertømning i 2020 fra 381,25 – 482,50 kr.  Se alle takster for sommertømning i vores takstblad for restaffald og genbrug.

Vær opmærksom på, at der alt efter din boligform kan være forskel på om, eller hvordan du kan tilmelde dig 

VIGTIGT – inden du tilmelder dig

Inden du tilmelder dig, skal du være opmærksom på, at der er forskel på, om eller hvordan du har mulighed for at tilmelde dig – alt efter om du ejer din bolig eller et sommerhus, om du bor til leje eller i andelsbolig, eller om du er udlejer af en eller flere ejendomme:

Jeg bor i eget hus

Hvis du bor i eget hus, kan du uden problemer tilmelde dig sommertømning – bare udfyld skemaet nedenfor.

Når du en gang har tilmeldt dig sommertømning, vil du i de efterfølgende år automatisk få tømt din restaffaldsbeholder hver uge i sommermånederne.

Betalingen for sommertømning bliver opkrævet på din regning fra Sønderborg Forsyning.

Jeg bor til leje

Hvis du bor til leje, skal du kontakte din udlejer, hvis du gerne vil have tømt din restaffaldsbeholder hver uge i sommermånederne.

Herefter kan din udlejer kontakte Sønderborg Forsyning og høre mere om mulighederne for sommertømning.

Jeg bor i ejerlejlighed

Hvis du bor i ejerlejlighed, er der som udgangspunkt to muligheder:

Hvis du har din egen beholder til restaffald og betaler for tømningen direkte til Sønderborg Forsyning, kan du uden problemer tilmelde dig sommertømning her på siden.

Hvis du deler genbrugs- og restaffaldsbeholdere med dine naboer, vil det typisk være ejerforeningen, der betaler samlet for tømningen. Derfor vil det også være din ejerforening, der skal rette henvendelse til Sønderborg Forsyning for at høre om muligheden at få tømt restaffaldsbeholderen hver uge i sommermånederne.

Jeg bor i andelsbolig

Hvis du bor i andelsbolig, kan du desværre ikke umiddelbart selv tilmelde dig sommertømning.

I andelsboliger er det nemlig typisk andelsforeningen, der samlet betaler for tømningen af restaffaldsbeholderne. Derfor vil det også være andelsforeningen, der skal tilmelde sig sommertømning.

Kontakt vores kundeservice på tlf.: 88 43 53 00, hvis du bor i andelsbolig og gerne vil tilmelde dig sommertømning.

Jeg er udlejer

Er du udlejer, kan der være flere scenarier:

Er du udlejer af en eller flere ejendomme eller lejligheder, kan du tilmelde hver enkelt ejendom her på siden. Vær opmærksom på, at du tilmelder sommertømning til alle de beholdere til restaffald, der er registreret på adressen.

Er du repræsentant for et boligselskab, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice på tlf. 88 43 53 00, hvis sommertømning er relevant for jer. Så finder vi en løsning, der passer til jeres behov.

Jeg har et sommerhus

Hvis du ejer et sommerhus i Sønderborg Kommune, kan du tilmelde dig ugetømning af beholderen til restaffald

Betalingen for sommertømning bliver opkrævet på din regning fra Sønderborg Forsyning.  Prisen er den samme, uanset hvor stor din restaffaldsbeholder er, og hvornår du tilmelder dig.

Sommertømning er naturligvis kun et tilbud – hvis du ikke ønsker at få din beholder til restaffald tømt hver uge, behøver du ikke foretage dig noget som helst. Så vil du som sædvanlig få tømt beholderen hver 14. dag.

Når du tilmelder dig ordningen, vil du blive oprettet i systemet hurtigst muligt – men det kan tage op til 14 dage, før din tilmelding er registreret.

Afmelding

Hvis du ikke længere ønsker sommer­tøm­ning, så kontakt os på tlf 88 43 53 00.

Læs også om …