Sig nej tak til sprøjtegifte

Her får du 3 gode råd til hvordan du bekæmper ukrudt og skadedyr uden sprøjtegifte.

Pas godt på vores drikkevand – sig nej tak til sprøjtegifte

I Danmark er vi så heldige, at vi bare kan åbne for vandhanen og drikke vandet – sådan skal det blive ved med at være.  Sprøjtegifte er en trussel mod vores drikkevand, og derfor må vi i fællesskab gøre en indsats og sige nej tak til sprøjtegifte.

3 tips til hvordan du nemt kan slippe af med dit ukrudt – Helt uden at bruge sprøjtegift

1. Slip af med mos i græsset med topdressing

Topdressing er en blanding af fin kompost og finkornet sand, som du kan bruge til at styrke din græsplæne og give mosset kamp til stregen. Som sidegevinst får du en flot og jævn græsplæne. Du kan lave nemt selv lave din egen topdressing, eller du kan købe den på genbrugspladsen

2. Lad ukrudtet fordampe eller brænde

Der er ingen grund til at sprøjte mælkebøtter, græstotter og andet ukrudt, når det finder vej op mellem fliserne. En ukrudts- eller dampbrænder er nem og effektiv mod ukrudt mellem fliserne. Svits blot bladene, så dør plantecellerne, og planten visner i løbet af få dage.

3. Hold myrerne væk med kogende vand

Med lidt ekstra forarbejder er det nemt at bekæmpe myrerne uden at bruge gift. Start med at finde selve myreboet (der hvor der er mest aktivitet) og hæld det kogende vand ned i. Er myrerne kommet indenfor, vil de ofte følge samme rute, hvor de har udlagt et duftspor, som får de andre myrer til at følge trop. Brug et rengøringsmiddel med duft – f.eks. opvaskemiddel – og skrub ruten væk.

Hvad er sprøjtegifte?

Sprøjtegifte er udviklet til at bekæmpe organismer som ukrudt eller insekter, men desværre kan de også trænge gennem jordlagene til vores grundvand, hvor de kan gøre uoprettelig skade. Særligt kombinationerne af mange forskellige stoffer kan skabe uforudsigelige problemer i fremtiden.

Vær med til at sikre rent vand til alle – lad være med at bruge sprøjtegift i din have.