Tømning af din genbrugs- og restaffaldsbeholder

 

Nytår 2018

Din skraldemand holder også nytår – derfor var der være små ændringer i, hvornår din beholder blev tømt.

OBS: Ændringen gælder uanset, om du skal have tømt din genbrugsbeholder eller din beholder til restaffald.

NYTÅR - Hvis din beholder skulle være tømt ...Bliver den i stedet tømt ...
Mandag den 31. decemberSøndag den 30. december
Tirsdag den 1. januarOnsdag den 2. januar
Onsdag den 2. januarTorsdag den 3. januar
Torsdag den 3. januarFredag den 4. januar
Fredag den 4. januarLørdag den 5. januar

Vil du have besked, inden skraldemanden kommer?

Hvis du tilmelder dig vores SMS-service, får du en sms i god tid, inden vi tømmer din beholder – og vores SMS-service er naturligvis ‘rettet til’, så den tager højde for helligdage.

Er din beholder til restaffald fuld?

Hvis du har ekstra meget restaffald i forbindelse med jul og nytår, kan du købe en rød ekstra-sæk.

En rød ekstra-sæk koster 25 kr., og du kan købe den i Borgerservice, på genbrugspladserne og i vores kundeservice på Ellegårdvej 8 i Sønderborg. Den røde ekstra-sæk rummer 110 liter og må max. fyldes med 15 kg.

Når den røde sæk er fuld, sætter du den bare ved siden af din almindelige beholder til restaffald – så tager skraldemanden den med, når din restaffaldsbeholder bliver tømt.

Bemærk: Du kan ikke kan aflevere de røde sække på genbrugspladsen.

HUSK: Gavebånd og gavepapir er desværre ikke genbrug

Gavepapir er jo – som navnet også siger – papir. Når vi alligevel ikke kan genbruge det fine gavepapir, skyldes det, at papiret er ofte overfladebehandlet med f.eks. glitter og glimmer. Selv gavepapir, der ikke glimter, er belagt med en film, der betyder, at vi ikke kan genbruge det. Derfor skal du bare smide gavepapiret i din beholder til restaffald, hvor det i stedet er med til at sikre os billig varme. Du kan naturligvis også lave dit helt eget genbrug af gavepapiret, hvis du folder papiret sammen og bruger det igen næste år.

De smukke gavebånd bliver fremstillet af flere forskellige materialer, der dog alle har det til fælles, at de er ret stærke. Faktisk kan et enkelt bånd ret nemt sætte sig fast og ødelægge maskinerne på sorteringsanlægget – så derfor må gavebåndene heller ikke komme i genbrugsbeholderen.