Foringsposer til de nye beholdere?

JA! Du vil kunne få foringsposer til din nye beholder til mad- og restaffald

Foringsposer – i den nye affaldsordning

Da vi den 24. januar besøgte Kvickly i Nordborg var det mest stillede spørgsmål:

“Vil man kunne få foringsposer til de nye beholdere til madaffald og restaffald?”

Svaret er: JA, du vil også fremover kunne købe foringsposer

 

Vi ved endnu ikke præcis, hvordan de nye foringsposer vil se ud – eller hvordan bestilling af dem kommer til at foregå. Men det kommer efter al sandsynlighed til at foregå sådan, at du vil kunne bestille foringsposer på vores hjemmeside.

Hvis du har en todelt beholder til dit mad- og restaffald, vil du naturligvis skulle have en pose til hvert rum. Skraldebilen, der tømmer denne beholder har nemlig to adskilte rum – ét til restaffald og ét til madaffald – og derfor skal de to affaldstyper i hver sin foringspose.

Vi vil derudover også uddele gratis poser til madaffaldet – læs mere om madaffaldet her.

Mød os til snak om den nye affaldsordning – og se de nye beholdere!

Fra fredag den 24. januar og 11 fredage frem står vi klar på centrale steder overalt i kommunen.

Se hele planen her.

Kan jeg få en mindre beholder end 240 liter?

Nej, det kan du desværre ikke.

Det nye affaldssystem er bygget op omkring seks typer affald, vi skal sortere i tre forskellige beholdere med hver to rum.

De mindre beholdere – som 140 eller 190 liter – fungerer desværre ikke, når de har to rum. Rummene bliver simpelthen for smalle, og affaldet sætter sig fast, når beholderne bliver tømt.

Derfor er en 240 liters beholder med to rum den mindste størrelse, vi kan tilbyde fra efteråret 2020.

Kan jeg få en grøn beholder?

Nej, det kan du desværre ikke.

Fra efteråret 2020 vil alle beholderne i Sønderborg Kommune have samme farve – en meget mørk grå.

Begrundelsen er først og fremmest et spørgsmål om økonomi. Når vi kan afgive en bestilling på et meget stort antal beholdere i samme farve, kan vi opnå en stor besparelse, vi ikke kan få, hvis vi skal have forskellige beholdere i flere farver.

I forbindelse med den nye affaldsordning uddeler vi ca. 87.000 nye affaldsbeholdere. Derfor betyder stykprisen meget for den samlede økonomi. De gamle beholdere bliver samlet sammen, knust og genanvendt i produktionen af nye beholdere.

Hvornår får jeg de nye beholdere?

Langt de fleste husstande i Sønderborg Kommune vil få leveret de nye beholdere i perioden fra midt i august til midt i september.

Det præcise tidspunkt for, hvornår din husstand får de nye beholdere leveret, får du besked om i din e-boks i begyndelsen af maj måned.

Den nye affaldsordning betyder, at vi skal køre mere end 87.000 beholdere ud til hele kommunen og hente godt 60.000 brugte beholdere hjem – så det er en stor opgave, der kræver rigtig meget planlægning. Det betyder desværre, at nogle af vores kunder vil opleve at have de nye beholdere stående i et stykke tid, inden de skal tages i brug.

Vi håber på din forståelse.

Læs også om …