Blev din genbrugsbeholder ikke tømt?

Det sker desværre, at vi ikke kan tømme din beholder. Nogle gange er det logistikken, der driller – men ofte kan du selv gøre en forskel.

Måske kunne skraldemanden ikke komme til …
Er din indkørslen stejl, er den belagt med grus, eller er der trapper eller trin på adgangsvejen til din beholder – så husk at stille beholderen ud til vejen inden kl. 6.00 på tømningsdagen. Se vores guide til adgangsforhold.

Måske var beholderen overfyldt …
Hvis beholderen er overfyldt, risikerer vi, at nogle af genbrugsmaterialerne ender i det forkerte rum, når beholderen bliver tømt. Så tag toppen af affaldet – så tager skraldemanden det med næste gang, han kommer.

Måske var der noget i beholderen, der ikke måtte være der …
Skraldemanden kigger altid i din beholder, inden den bliver tømt. Hvis du er kommet til at putte noget i beholderen, vi ikke kan genbruge, vil skraldemanden hænge en information på beholderen, så du kan se, hvad du skal fjerne, inden beholderen kan blive tømt næste gang.

 

Hvad kan du gøre nu?

  • Hvis du fjerner det, der ikke må være i genbrugsbeholderen, tømmer vi den på næste tømningsdag.
  • Hvis ikke du kan vente 14 dage, er du meget velkommen til at aflevere det genanvendelige affald på genbrugspladsen – eller bestille en ekstratømning på tlf. 88 43 53 00. En ekstratømning koster 250 kr.
  • Hvis du mener, der er sket en fejl, og du ikke har smidt noget forkert i genbrugsbeholderen, kan du indberette fejlen her.

Vil du vide mere om sortering, kan du finde svar på (næsten) alle sorteringsspørgsmål i vores sorteringsguide.


Her er 3 eksempler på ting, vi ofte finder i genbrugsbeholderne

– og en forklaring på, hvorfor de IKKE kan bruges igen

 

1. Kartoner

Mange smider mælke-, yoghurt- og juicekartoner i genbrugsbeholderen, og ja de er lavet af pap. Men desværre har kartonerne en indvendig belægning, som vi ikke kan skille fra pappet. Derfor skal alle kartonerne i beholderen til dagrenovation

 

2. Pizzabakker

Pizzabakken er lavet af pap, men så snart pappet har været i kontakt med mad, kan vi ikke bruge det igen. Selvom det ser rent ud. Faktisk kan én enkelt beskidt pizzabakke ødelægge mange kilo ellers brugbar pap – så i dagrenovationsbeholderen med pizzabakkerne.

3. Genbrugsmaterialer, der ikke er adskilt

Paprammer med plastfolie omkring, et syltetøjsglas med låg, en plastpose fyldt med tomme dåser – listen er lang. Fælles for alle eksemplerne er, at de består af materialer, som vi sagtens kan genbruge hver for sig. Men det kræver, at du skiller dem ad, inden du smider dem i genbrugsbeholderen.

Personalet på sorteringsanlægget kan nemlig ikke nå at skille materialerne fra hinanden, og i værste fald bliver de bare kasseret. Så skil pap fra plast, tag låget af syltetøjsglasset, tøm posen og smid dåserne i beholderen!