Vi søger: BI Udvikler

Vi søger en ny medarbejder til vores IT afdeling som får ansvaret for vores BI funktion.

Brænder du for data, og kan du forstå en forretnings behov og omsætte indsamlet data til indsigtsfuld viden? Har du erfaringen og evnerne til at opbygge og videreudvikle en virksomheds BI funktion? Og drømmer du samtidig om at være en del af en virksomhed med en strategisk plan om at blive CO2 neutral i 2029 og dermed tage del i den grønne omstilling? Så er det lige netop dig, vi søger, til en nyoprettet stilling som BI Udvikler hos Sønderborg Forsyning.

Sønderborg Forsyning er inde i en spændende udvikling, hvor der er fokus på det tætte samspil med kunder, samarbejdspartnere, medarbejdere og bæredygtighed. De er en multiforsyningsvirksomhed ejet af Sønderborg kommune, og selskabet skal medvirke til gøre Sønderborg til en af Danmark mest ambitiøse kommuner i forhold til den grønne omstilling. Fællesnævneren for forretningsområdet er, at de har stor betydning for alle i hverdagen og for miljøet, og vi tager derfor et stort ansvar for at påvirke samfundsudviklingen i en bæredygtig retning.

For at understøtte udviklingen i virksomheden og opnå den strategiske ambition omkring bæredygtighed, så kræves det bl.a. et øget fokus på indsamling og brug af nødvendige data ift. infrastruktur, energiforbrug, kundedata mv. Derfor ønsker Sønderborg Forsyning nu at styrke området for IT, OT og digitalisering med en ny kollega, som får ansvaret for virksomhedens BI funktion.

Om stillingen

I rollen som BI udvikler bliver du overordnet ansvarlig for at opbygge funktionen inden for Sønderborg Forsynings forretningsområder; Økonomi, Drift og Projekt. Du får ansvaret for at opbygge det nødvendige roadmap til de forskellige områder og drive værdiskabende BI-understøttelse til resten af forretningen.

Du skal dermed være opsøgende ift. at skabe ny indsigt i de forskellige områder og bliver ansvarlig for leverancen til forretningen samt for at sikre tilfredshed og anerkendelse af leverancerne i de respektive forretningsenheder.

Du bliver dermed specialisten, som i tæt samarbejde med Data Manageren og resten af IT-funktionen skal sikre den fortsatte opbygning og udvikling af Sønderborg Forsynings dataområde. Du får derfor en central rolle i organisationen med stor indflydelse på, hvordan Sønderborg Forsyning kan skabe indsigtsfulde data.

Du kan dermed se frem til følgende primære arbejdsopgaver:

 • At forstå forretningens behov og derefter evne at omsætte idéer og hypoteser til rapporter, dashboards og visualiseringer, som giver forretningen ny indsigt
 • Indsamle, konsolidere og rense data effektivt og hurtigt
 • Være ansvarlig for informationsmodellering og opbygning af informations- og analysebaser, så de korrekte opdaterede og rensede data ligger klar som analysegrundlag
 • Sørge for statistisk modellering og sammenhængsanalyse, så man kan finde ’guldet’ i data

Hvem er du?

Som BI Udvikler forestiller vi os, at du har en videregående uddannelse indenfor f.eks. matematik, økonomi kombineret med data eller lignende, og derudover bør du besidde faglige baggrund:

 • 3-5 år relevant erhvervserfaring
 • Erfaring med den ”konsultative funktion” såvel som hands-on på bearbejdning af data og udarbejdelse af indsigtsmateriale til forretningen
 • Erfaring med at forstå forretningens behov og evne at omsætte idéer og hypoteser til rapporter, dashboards og visualiseringer
 • Gerne erfaring med Microsoft SQL Enterprise Data Warehouse, Power BI eller tilsvarende
 • Erfaring med big data, datamining og lignende vil være et plus
 • Machine Learning erfaring inden for indsamling, konsolidering og rensning af data vil klart være en fordel
 • Erfaring med og interesse for hele datakæden fra opsamling/indhentning af data, behandling og efterfølgende brug i virksomheden
 • Vant til at arbejde som sparringspartner for kollegaer
 • Erfaring med gennemførelse af IT relaterede projekter fra planlægning til implementering
 • Erfaring fra forsyningssektoren vil være en fordel
 • Stærke kommunikative evner mundtligt som skriftligt på både dansk og engelsk

Udover din faglige baggrund er dine menneskelige kvaliteter også afgørende for din succes i stillingen, og det er først og fremmest vigtigt, at du besidder stærke kommunikative kompetencer og generelt gode samarbejdsevner. Derudover betegner du dig selv som forretningsorienteret med en metodisk og struktureret tilgang, hvor du evner at afslutte dine projekter indenfor deadline. Du holder dig opdateret inden for nye trends og teknologier og ser dig selv om nysgerrig, engageret og initiativrig med en humoristisk tilgang til tilværelsen.

Du tilbydes

Du får mulighed for at blive en del af en virksomhed i rivende udvikling og konstant forandring, og som påtager sig et stort ansvar for at påvirke samfundsudviklingen i en bæredygtig retning.

Du kommer til at arbejde både selvstændigt og i et tæt samarbejde med dine kollegaer på tværs af organisationen og bliver en del af en virksomhed, hvor der er løbende fokus på at udvikling og professionalisering gennem videndeling, faglig sparring og effektivisering i et tæt samarbejde. Du vil opleve en uhøjtidelig omgangstone, og et sted hvor der altid er plads til nye idéer og tanker, og hvor du vil have rig mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt sammen med dine kollegaer og virksomheden.

Der er således tale om en spændende arbejdsplads, hvor der er stor lokal bevågenhed, og hvor de emner, som Sønderborg Forsyning beskæftiger sig med, nyder stor lokal interesse. Du vil have rig mulighed for at udvikle dig både fagligt og personligt sammen med dine kollegaer og virksomheden, hvor der er fokus på høj grad af frihed til at planlægge din egen hverdag.

Næste skridt

Lyder stillingen til at kunne være næste skridt i din karriere, så vil vi glæde os til at høre fra dig. Bemærk at vi afholder interviews løbende, og stillingen besættes, når vi har den rette kandidat, og vi anbefaler derfor, at du sender din ansøgning snarest muligt. Har du spørgsmål til stillingen, så er du meget velkommen til at kontakte os.

Sammen om en grønnere hverdag

Se og lær mere om, hvordan vi i Sønderborg Forsyning producerer grøn og stabil fjernvarme.