Så store er de nye affaldsbeholdere

240 liter? 370 liter? Vil du gerne have størrelsen på de nye beholdere i cm, kan du se mere her

Her er målene på de nye affaldsbeholdere

Standardløsningen i den nye affaldsordning er 3 stk. to-delte beholdere på 240 Liter til henholdsvis mad-og restaffald, pap/papir og glas samt plastik og metal.

Men hvis du i dag har beholdere, der er større end 240 liter til restaffald– eller hvis du har mere end en genbrugsbeholder – har du fået en anden løsning end standardløsningen, måske en beholder med en kapacitet på 370 liter.

Her kan du se målene:

Informationsark om de nye beholderstørrelser som pdf – her

Kan jeg få en mindre beholder end 240 liter?

Nej, det kan du desværre ikke.

Det nye affaldssystem er bygget op omkring seks typer affald, vi skal sortere i tre forskellige beholdere med hver to rum.

De mindre beholdere – som 140 eller 190 liter – fungerer desværre ikke, når de har to rum. Rummene bliver simpelthen for smalle, og affaldet sætter sig fast, når beholderne bliver tømt.

Derfor er en 240 liters beholder med to rum den mindste størrelse, vi kan tilbyde fra efteråret 2020.

Kan jeg få en grøn beholder?

Nej, det kan du desværre ikke.

Fra efteråret 2020 vil alle beholderne i Sønderborg Kommune have samme farve – en meget mørk grå.

Begrundelsen er først og fremmest et spørgsmål om økonomi. Når vi kan afgive en bestilling på et meget stort antal beholdere i samme farve, kan vi opnå en stor besparelse, vi ikke kan få, hvis vi skal have forskellige beholdere i flere farver.

I forbindelse med den nye affaldsordning uddeler vi ca. 87.000 nye affaldsbeholdere. Derfor betyder stykprisen meget for den samlede økonomi. De gamle beholdere bliver samlet sammen, knust og genanvendt i produktionen af nye beholdere.

Hvornår får jeg de nye beholdere?

Langt de fleste husstande i Sønderborg Kommune vil få leveret de nye beholdere i perioden fra midt i august til midt i september.

Det præcise tidspunkt for, hvornår din husstand får de nye beholdere leveret, får du besked om i din e-boks i begyndelsen af maj måned.

Den nye affaldsordning betyder, at vi skal køre mere end 87.000 beholdere ud til hele kommunen og hente godt 60.000 brugte beholdere hjem – så det er en stor opgave, der kræver rigtig meget planlægning. Det betyder desværre, at nogle af vores kunder vil opleve at have de nye beholdere stående i et stykke tid, inden de skal tages i brug.

Vi håber på din forståelse.